Financieel advies

Schenken, de valkuilen  

De valkuilen bij schenken : Schenken aan kinderen/kleinkinderen, Schenken en de fiscus, hoe kan ik schenken.  Onze stelling is: schenken is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk om aan een aantal zaken te denken. Helaas is het niet mogelijk om een rijtje aandachtspunten te maken dat voor iedereen geldt. Iedere situatie is anders.

Scheiden, advies en begeleiding 

Als u uit elkaar gaat, volgt er waarschijnlijk een hectische en emotionele periode. Wie regelt jullie scheiding? En hoe zit het met jullie bank- en verzekeringszaken? In een emotioneel heftige tijd is het nemen van beslissingen en het regelen van praktische zaken niet eenvoudig, maar wel nodig.  Scheiding regelen,  scheiding en vermogen,  hypotheek en woning, pensioenverdeling na scheiding.

Wat moet ik regelen voor mijn nabestaanden

Er is een aantal zaken waarover u kunt nadenken of die u kunt laten vastleggen. Zo kunt u diverse documenten laten opstellen om geld en goederen na te laten aan wie u dat wilt.

Uw rechten bij ontslag

In een aantal situaties heeft u bijna nooit recht op ontslagvergoeding. Bijvoorbeeld bij ontslag in de proeftijd, het aflopen van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, een terecht ontslag op staande voet of het faillissement van uw werkgever. Er zijn echter ook omstandigheden waarbij de kans op een ontslagvergoeding erg groot is.

Hoeveel pensioen krijg ik

Als u met pensioen gaat, wilt u natuurlijk het liefst genoeg inkomen hebben. Maar hoeveel inkomen heeft u straks eigenlijk?

Huis en hypotheek

De huizenmarkt lijkt aan te trekken. En de hypotheekrentes zijn momenteel erg laag. Het kan daarom financieel aantrekkelijk zijn om juist nu een ander huis te kopen.

Verder praten over uw situatie

Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van Streefkerk helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past. 

Kom bij ons langs en maak een afspraak 

 

Laatste nieuws