Pensioenadvies

Je pensioeninkomen hangt af van de manier waarop je pensioen hebt opgebouwd. Hieronder lees je daar meer over.

AOW

Iedereen die in Nederland woont of werkt, bouwt AOW-pensioen op. AOW is de afkorting voor de Algemene Ouderdomswet (AOW). De AOW is een basispensioen voor mensen die de AOW-leeftijd hebben bereikt. De SVB betaalt het AOW-pensioen uit.

Werknemerspensioen

Negen van de tien werknemers in Nederland bouwt ook via zijn werkgever pensioen op. Wat je hebt opgebouwd aan pensioen hangt af van je arbeidsverleden en de pensioenregelingen van je werkgever(s).

Zelf geld opzij zetten

Je kunt bij een bank of verzekeraar spaargeld of een individueel pensioen opbouwen of bij een bank sparen. Dit doe je als aanvulling op de AOW en je werkgeverspensioen. Je kunt bijvoorbeeld geld opzij zetten door te sparen, te beleggen of door een lijfrenteverzekering af te sluiten. Je kunt ook banksparen of vermogen vormen in je eigen huis. Bereid je goed voor en stel de juiste vragen.

Overzicht

De Pensioenschijf-van-vijf geeft je inzicht in je inkomen na pensionering. De vijf mogelijke inkomstenbronnen waaruit het inkomen na pensionering kan bestaan, komen één voor één aan bod in de gratis internettool. Omdat inkomen alleen niet genoeg zegt, laat de tool je ook nadenken over je uitgaven na pensionering. 

Persoonlijke uitleg en alles goed geregeld bij Streefkerk Makelaardij o.g. & Assurantiën

Veilige en goede aanvullende voorzieningen regelt u graag persoonlijk en dicht bij huis. Bel ons vandaag nog voor het maken van een afspraak: 0294 - 261392.  

 

 

Laatste nieuws