Met een eigen account kun je panden volgen, opslaan als favoriet, je zoekprofiel opslaan en jouw eigen notities bij een huis maken.
Vragen en Tips
Bankzaken
Houd alle codesvan Internet Bankieren en Mobiel Bankieren, net als uw pincode, altijd geheim. Ze geven toegang tot uw geld. En ze zijn privé. De Bank vraagt ze nooit aan u, ook niet via e-mail, sms of telefoon.
Zorg voor een goede virusscanner. Installeer altijd de updates van uw besturingssysteem en andere computerprogramma's.
Let goed op of de manier van inloggen en het goedkeuren van betalingen afwijkt. Krijgt u de vraag om opnieuw in te loggen? Of wordt er een extra controle gevraagd die u niet herkent? Sluit dan uw internetbrowser.
De Bank vraagt u nooit via e-mail, telefoon of sms om mee te werken aan een update van Internet Bankieren, een nieuwe website te testen of de veiligheid van uw computer te testen. Krijgt u zo'n verzoek? Ga hier dan niet op in.
Huis kopen
Zodra beide partijen de koopakte hebben ondertekend en de koper een afschrift van deze akte heeft ontvangen, treedt voor u als particuliere koper de wettelijke bedenktijd van drie dagen in werking. Binnen deze tijd kunt u als koper alsnog afzien van de aankoop. Doet u dit niet, zijn de financiën rond en vormen ook eventuele andere ontbindende voorwaarden geen obstakel meer, dan zal op de afgesproken opleveringsdatum de overdracht plaatsvinden bij de notaris.
Waarom
vragen wij wat we vragen?
Op
basis van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme
(Wwft) moeten wij al onze klanten identificeren en en die identiteit verifiëren,
dus ook die van u. Kortom: wij moeten weten met wie wij zaken doen.
Naast
het identificeren en verifiëren brengen wij in kaart waar u woont, maar waarom?
Dit alles heeft te maken met het feit dat er landen zijn met een verhoogd
risico op witwassen en/of financiering van terrorisme. Daarom doen wij dus
onderzoek naar waar u woont en leggen dit vast.
Waarom
wordt er gevraagd naar de herkomst van gelden?
We
zijn er dan nog niet, want hoe gaat u de aankoop financieren? Waar komt het
geld vandaan? Zo’n vraag zorgt wellicht voor onbegrip bij u, maar helaas zijn
wij het verplicht om te achterhalen wat de herkomst is van het geld waarmee u
uw aankoop gaat financieren. Waarom? Omdat we van de wetgever moeten
vaststellen dat u met uw aankoop geen geld wilt witwassen.
Als
we dit in kaart hebben gebracht voldoen wij aan onze verplichting vanuit de
Wwft om een cliëntenonderzoek te doen voordat wij een aan- of verkoop laten
plaatsvinden.
MOT
Wij
zijn ook verplicht een melding te doen bij de FIU (Financial Intelligence Unit)
Nederland, als we een vermoeden hebben van een (voorgenomen) ongebruikelijke
transactie. Bijvoorbeeld als we geen reële verklaring van u krijgen over de
herkomst van de gelden.
Wij
begrijpen dat het cliëntenonderzoek om privacygevoelige informatie vraagt,
vanuit wet- en regelgeving is dit vastgelegd en makelaars moeten hieraan
voldoen. Het verzoek om deze informatie is niet in strijd met de Algemene
Verordening Gegevensbescherming (AVG).
Heeft
u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
Huis verkopen
Vaak zal de verkopende NVM-makelaar aan belangstellenden vertellen dat een pand, zoals dat heet, ‘onder bod’ is. Als belangstellende mag u dan wel een bod uitbrengen, maar de makelaar mag dan pas met u in onderhandeling treden als de onderhandeling met de eerste geïnteresseerde beëindigd is. De NVM-makelaar doet geen mededelingen over de hoogte van biedingen. Dit zou namelijk overbieden kunnen uitlokken.
Waarom vragen wij wat we vragen?
Op basis van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) moeten wij al onze klanten identificeren en en die identiteit verifiëren, dus ook die van u. Kortom: wij moeten weten met wie wij zaken doen.
Naast het identificeren en verifiëren brengen wij in kaart waar u woont, maar waarom? Dit alles heeft te maken met het feit dat er landen zijn met een verhoogd risico op witwassen en/of financiering van terrorisme. Daarom doen wij dus onderzoek naar waar u woont en leggen dit vast.
Waarom wordt er gevraagd naar de herkomst van gelden?
We zijn er dan nog niet, want hoe gaat u de aankoop financieren? Waar komt het geld vandaan? Zo’n vraag zorgt wellicht voor onbegrip bij u, maar helaas zijn wij het verplicht om te achterhalen wat de herkomst is van het geld waarmee u uw aankoop gaat financieren. Waarom? Omdat we van de wetgever moeten vaststellen dat u met uw aankoop geen geld wilt witwassen.
Als we dit in kaart hebben gebracht voldoen wij aan onze verplichting vanuit de Wwft om een cliëntenonderzoek te doen voordat wij een aan- of verkoop laten plaatsvinden.
MOT
Wij zijn ook verplicht een melding te doen bij de FIU (Financial Intelligence Unit) Nederland, als we een vermoeden hebben van een (voorgenomen) ongebruikelijke transactie. Bijvoorbeeld als we geen reële verklaring van u krijgen over de herkomst van de gelden.
Wij begrijpen dat het cliëntenonderzoek om privacygevoelige informatie vraagt, vanuit wet- en regelgeving is dit vastgelegd en makelaars moeten hieraan voldoen. Het verzoek om deze informatie is niet in strijd met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
Pensioenen
U kunt hier onze dienstenwijzer downloaden en bekijken.
U kunt hier onze algemene voorwaarden downloaden en bekijken.
Verzekeringen
In lijn met de versobering van de pensioenen, heeft het kabinet besloten om ook de fiscale oudedagsreserve (FOR) te verlagen. Per 1 januari 2015 mag u nog maar 9.8% van de winst over een kalenderjaar toevoegen aan deze reserve (nu is dat maximaal 10,9%). Daarnaast geldt er per 1 januari 2015 een maximumbedrag van € 8.640 (2014: € 9.542). Behoefte aan meer inzicht in uw oudedagsvoorzieningen? Maak eens een afspraak!