Beschrijving

UNIEK RIJKSMONUMENT IN HET CENTRUM VAN MUIDEN

Het pand is gebouwd als ambtwoning voor burgemeester Hoeckebot ca 1650.
Er heeft in het verleden verschillende bestemmingen gehad, o.a. volledig woonhuis, een café met bovenwoning en de laatste bestemming was zuivelwinkel van de familie Pronk.

Het pand ligt in het historische centrum van Muiden,  nabij de sluizen met uitzicht op de rivier de Vecht, de koninklijke jachthaven en diverse horecamogelijkheden met een perceeloppervlak van 318 m²! Parkeren op eigen terrein is mogelijk. 

Het pand is nu nog ingericht als winkel-/woonpand maar mag ook ingericht worden als alleen woonpand. Het gebruikersoppervlak nu is 136 m² maar er is een verbouwplan met vergunning aanwezig om te komen tot een gebruikersoppervlak van 332 m². Tevens mogelijk tot het bouwen van 2 zelfstandige woningen.
Hierbij wordt de ruimte die oorspronkelijk bedoeld was als winkelruimte gebouwd als woonruimte.

Huidige indeling: 
Winkel met toegang tot garage/opslagruimte. vanuit de winkel toegang tot de woonkamer, hal met trap naar 1e verdieping, toilet en keuken. Vanuit de woonkamer en keuken is er toegang tot de buitenruimte. 
1e verdieping: Overloop met vaste kast, 3 in grootte variërende slaapkamers alle 3 met vaste kast en badkamer.
2e verdieping: Via vaste trap bereikbaar, voorzolder en slaapkamer. 

Eventuele nieuwe indeling: 
De gehele verdieping in te richten als winkel met kelder. 
1e verdieping: Overloop met slaapkamer aan de voorzijde, badkamer met ligbad, douche, wastafel en 2e toilet, woonkamer aan de achterzijde met toegang naar balkon en dakterras. 
2e verdieping: Overloop met badkamer voorzien van douche, wastafel en 3e toilet, slaapkamer aan de voorzijde en royale slaapkamer aan de achterzijde. 

Zin in een uitdaging ? En heeft u altijd al willen wonen in een HISTORISCH RIJKSMONUMENT en dit na eigen smaak in te richten ? Bel ons voor het maken van een afspraak en wij laten u het pand graag zien !

Kenmerken