Streefkerk gaat de Vecht schoonmaken.

Op zondag 22 maart 2015, Wereld Water Dag, gaan wij 45 forten aan de 140 route km lange Nieuwe Hollandse Waterlinie van Werkendam tot Muiden schoonmaken ter gelegenheid van 200 jaar Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Op Wereld Water Dag (zondag 22 maart as) gaan wij de Vestingen, Forten, Werken en Batterijen en waterwegen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie van Werkendam tot Muiden (140 km) schoon maken. Helpt u mee?

Samen
Dat kunnen wij natuurlijk niet alleen en daarom hebben wij jou nodig. Kijk eens op Doe Mee en schrijf je vandaag nog in.

Side Events
Ben je zondag 22 maart van 08-18:00 verhinderd maar wil je wel graag een bijdrage leveren aan schoon water, neem dan deel aan een van de onderstaande onderdelen op Wereld Water Dag.

Programma
Donderdag 19 maart
15-17:00 Kunstwerken Voor Water I (Provinciehuis – Utrecht, Provincie Utrecht)
Tijdens Kunstwerken Voor Water I worden de 12 mooiste kunstwerken tentoongesteld die momenteel door “kunstenaars” uit heel Nederland ingezonden kunnen worden met als thema War, Peace and Beauty. Aan deze kunstexpositie kunnen kunstenaars uit heel Nederland meedoen.
Zie ook onze facebook event pagina en onze flyer

Vrijdag 20 maart

15-17:00 Schoon Water Borrel (Gemeentehuis Gorinchem, Provincie Zuid Holland)
Met de Schoon Water Borrel kan iedereen die werkzaam is op het gebied van schoon water, Nieuwe Hollandse Waterlinie, etc met elkaar in contact komen. De Schoon Water Borrel is ook het moment dat de 5 meest briljante jongeren van 12 tot 18 jaar hun beste ideeën voor schoon water mogen presenteren aan professionals (ondernemers, politici, wetenschappers, journalisten, etc).

Zie ook onze facebook event pagina en onze flyer

Zaterdag 21 maart
15-17:00 Dichten Voor Water II (Werk aan het Spoel, Culemborg, Provincie Gelderland)
Tijdens Dichten Voor Water II worden de 12 mooiste gedichten over Schoon Water voorgelezen door de makers zelf of professionele dichters. Net als bij Kunstwerken Voor Water kan ook hier iedereen aan deelnemen.

Zie ook onze facebook event pagina en onze flyer

 

Zondag 22 maart
07-08:00 Schoon Water Ontbijt (Fort Altena – Werkendam, Provincie Brabant)
Bij de start van de dag krijgen alle deelnemers aan Nieuwe Hollandse Waterlinie Schoon een gratis streek ontbijt aangeboden.

08-18:00 Nieuwe Hollandse Waterlinie Schoon (Werkendam tot Muiden)
In tien uur gaan wij van Werkendam tot Muiden de Nieuwe Hollandse Waterlinie Schoonmaken

18-21:00 Schoon Water Feest (Muiderslot, Provincie Noord Holland)

Na afloop zijn alle deelnemers van harte welkom om met elkaar Nieuwe Hollandse Waterlinie Schoon feestelijk af te sluiten.

Laatste nieuws